Waar vind ik andere bloggers?

Een beetje rare vraag. Maar nu ik zo even bezig ben mijn blog op te maken en naar mijn zinnen te zetten (het moet toch ook wel een beetje mooi zijn waar ik regelmatig zal vertoeven) vraag ik mij af:

Waar vind ik andere bloggers? Om te volgen..

En hoe hebben jullie mij gevonden? Ik snap het nog niet!

Vroeger, toen ik veel blogde, had je zo'n handig overzicht met laatst geposte blogjes van alle andere bloggers. Maar die kan ik nu nergens vinden, ook niet na heel lang googelen.

Heeft iemand voor mij het antwoord? Of ideetjes? Of tips?

Dank je wel alvast!

PS Tips zijn ook welkom als dit blogje al heel oud is en je dit pas jaren later leest :)

PPS Mijn gevonden pareltjes zal ik in de loop van de weken in de zijbalk zetten, dan heb jij daar ook nog wat aan. Wie weet vind jij daar ook wel weer leuke bloggers tussen.

Update: voor tips zie de reacties (waarvoor dank allemaal) en ik heb nog een andere goede tip ontdekt zojuist! Vul bij je profiel van Blogger je interesses in en als je die dan aanklikt (eerst opslaan), dan zie je alle andere bloggers die ook die interesses hebben ingevuld! Een omweggetje maar ideaal en werkt perfect! 

Reacties

  1. Ik reageerde al bij een ander blogje. Via Bloglovin' heb ik andere bloggers gevonden. En als andere bloggers een bloglijst hebben kun je daarin weer verder klikken. Reageren bij anderen levert ook weer reacties op je eigen blog op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Judy, erg fijn dat je de moeite nam me te helpen!

      Verwijderen
  2. Dag Soek,

    Waar vind ik andere bloggers? staat er bovenaan je post, na het lezen van je berichtje begrijp ik dat je vroeger veel hebt geblogd en waarschijnlijk na zo'n lange tijd niet meer precies weet hoe alles werkt. Al hoewel je onderaan het bericht schrijft dat je in de loop van de weken jouw gevonden pareltjes in de zijbalk zal plaatsen, dat weet je in ieder geval nog wel hoe je dat voor elkaar krijgt.

    Als jij je aanmeld bij blogger kom je op je Blogger Dashboard terecht en daar kan je van alles en nog wat instellen, en als jij al een aantal mensen volgt kun je die daar in je Leeslijst bekijken of ze een nieuwe post hebben geplaatst.

    Jou kwam ik tegen bij de blog van "Mieke quilt" waar je een reactie op had gegeven en zodoende klikte ik door naar jou blog. Daar bij Mieke staan dan ook weer een aantal andere blogs waar jij eventueel op zou kunnen klikken om het te bekijken.
    Het is handig als je de "volgers Gadget" in de zijbalk zet want dan kunnen mensen
    die jij al volgt [De pareltjes] als je op jou blog komen jou ook weer volgen en zo ontstaan er steeds meer blogs waar je graag wil kijken en reageren. Als je alleen maar overal zou kijken en nauwelijks ergens zou reageren dan werkt het niet zo maar dat weet je vast nog wel uit de tijd dat je heel veel met bloggen bezig was..
    Ga maar eens rondkijken bij je Dashboard dan zal je snel weer een hoop antwoorden krijgen op je vragen.....SUCCES!

    Groeten van Josephine


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Josephine, dank je wel voor je antwoord! Ik ga het langzaamaan weer leren. Ik weet wel goed hoe je in een CMS werkt al is Blogger wel weer een beetje anders dan WordPress dus ik hoop dat ik die volgers gadget nu wel goed heb geplaatst of dat er misschien nog iets anders is wat ik over het hoofd zie...
      Vroeger had ik veel blogs, vanaf 1999 al. Eerst via een eigen gebouwde site want Wordpress etc. bestond nog niet, daarna jaren later via web-log lang een blog gehad, toen even weggeweest en weer terug met een WordPress site. Toen had je een communitypagina met alle laatste geposte bogs erop. Ik had verwacht dat dit nog zou bestaan (ook bij Blogger), want dat was heel handig, maar ik kan nu gelukkig uit de handen met je tips en BlogLovin. Nogmaals enorm bedankt voor de moeite die je nam om me wegwijs te maken!

      Verwijderen
  3. Ha Soek. Ik vond jou bij mij. Oftewel: je reageerde op mijn blog ( hoe kwam je bij mij?). En ik bezoek iedereen die bij mij reageert. En dan kijk ik daar weer naar blogs die me aanspreken. En zo leer je steeds meer bloggers kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mieke, dank je wel!! Ik kwam bij jou doordat ik zocht in Google met het woord ''blogger'' erin, maar dat is best lastig zoeken want je komt best veel commerciële blogs tegen en niet die gezellige zoals die van jou. Dank je wel voor je reactie en antwoord!

      Verwijderen
  4. Hi Soek, Dank voor je reactie op mijn blog (Art Journaling, de kunst van je leven). Natuurlijk ging ik meteen op zoek naar jou en gezien je profielbeschrijving hebben we zeer veel interesses in common. Ik ga je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk!!! Welkom en heel leuk om je zo via deze weg te leren kennen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Meest gelezen

De gezelligheid ontdekken in de mannenwereld

Ongekend zijn, daar maak je geen vrienden mee

Dat dat is wat overblijft van Sinterklaas